Veterán járműcsodák találkoztak Cegléden

Megosztás

Ez volt a második ceglédi találkozó, de máris látszik, hogy igenis hatalmas igény van a hasonló rendezvényekre. Így telt a II. VW és Veterán Portya.

A Budai úti kempingbe már pénteken begurultak az első járművek és tulajdonosaik. A három napos találkozó egy kis lazítással és szalonnasütéssel kezdődött, majd szombaton reggel a szervezők ünnepélyesen is megnyitották a rendezvényt. Földi László országgyűlési képviselő, mint az esemény fővédnöke mondott köszöntőt, ezt követően főzőversenyre várták a nevezőket, ahol négy csapat mérte össze tudását. Mindeközben arról hallhattak előadást az érdeklődők, hogyan is zajlik egy verseny hot rod építése.

A nem ceglédi résztvevőknek arra is lehetőségük volt a három nap altt, hogy jobban megismerjék a várost, hiszen a Tourinform munkatársai városismereti játékkal készültek az alkalomra. De az érdeklődők felmehettek a református templomtoronyba és akár lovaskocsival is körbejárhatták Ceglédet. A találkozón adományt is gyűjtenek, melyből tanszereket és tisztítószereket vásárolnak majd, hogy a Budapest-Bamako Rally keretein belül DDR-es barátaik eljuttassák azokat Afrikába – mondta a találkozó főszervezője.

A különleges autókat bárki megcsodálhatta és némelyiket ki is próbálhatták a portyára látogatók, olvasható Cegléd hivatalos oldalán. Jövőre biztosan folytatódik az esemény, hiszen a szervezők tájékoztatása szerint a tavalyi évhez képest háromszor annyian látogattak el a ceglédi kemping területére.

Fotók: Veterán Portyázók Cegléd Facebook

Kapcsolódó cikkek